"Abs are made in the kitchen"
Ni är en del som har frågat angående hur jag äter under en dag och hur jag lägger upp det med kolhydrater, protein och fett. Om jag räknar kalorier, går på ögonmått eller hur jag nu över huvudtaget gör för att beräkna mina måltider.

Jag ska börja från början och reda ut frågetecknen om hur jag äter och hur jag räknar mina kalorier, för det är just så jag gör.
Jag räknar alltså kalorier och ligger på mellan 1400-1000kcal om dagen, och naturligtvis så ligger jag högst på min så kallade ätardag. Jag har valt att än så länge endast höja upp kalorierna på min ätardag och kanske unna mig någonting extra under middagen eller till eftermiddags melliset. Det jag kallar ätardag är alltså ingen "riktig" ätardag där jag trycker i mig chips, godis eller b&j bara för att jag "får", utan man skulle egentligen kunna kalla det för en påfyllnadsdag. Min ätardag/påfyllnadsdag innefaller på min invägningsdag och generellt sett har jag även min vilodag på min ätardag just för att verkligen fylla på energi till kroppen så att den orkar med nästa veckas aktiviteter. Jag har sagt till mig själv att jag får ligga på ett intag på 1300-1500 på mina ätardagar men ska försöka ligga på 1300-1400 för bästa resultat, beror lite på hur veckan sett ut och hur nästa vecka kommer att se ut.
Resten av veckan så går jag neråt i kcal under veckan men lurar kroppen och hjärnan lite ibland och höjer upp intaget med 50kcal vissa dagar för att kroppen inte ska "vänja sig" vid att kalorierna går neråt i samma tempo osv. (Kan inte riktigt förklara det här för er, för har inte själv förstått det till 100% men googla så får ni nog svar nog om ni inte riktigt hänger med.)
Så alltså ser mina veckor ut såhär för tillfället: Börjar med invägning/äd på onsdagar: ca 1400, tors 1200, fre 1250, lör 1150, sön 1100, mån & tis 1000kcal.

Som ni ser från bilden här ovan så delar jag upp mina kalorier på 5-6 måltider med mest kalorier på frukosten och sedan ligger jag kvar eller minskar med max (!) 50kcal per huvudmål och sedan tar jag mellanmål mellan huvudmålen på 50-150kcal beroende på hur jag orkar på dagen. När jag jobbar kan jag ibland vilja dela upp det första melliset på två, alternativt ta det lite senare för att orka med fram till luncen. Det är vanligast att jag delar upp melliset på måndagar och tisdagar då jag går lågt i kaloriintag.
Jag äter mina måltider och mellanmål med 2-3h mellanrum, varken mer eller mindre just för att få en bra balans på hela dagen och aldrig gå och vara hungrig. Vatten är även väldigt viktigt att dricka mycket mellan målen för att bibehålla mättnadskänslan och se till att göra kloka beslut under dagen.
Viktigt att tänka på är även att hålla en jämn nivå på kolhydrater, protein och fett under måltiderna. Jag har under den här perioden försökt minimera kolhydrater efter lunch just för att kroppen förbränner mindre ju senare på dagen som det är. Så till kvällen brukar jag köra på mycket proteiner, fett och lite grönsaker till för att få lite volym på måltiden.

Under campet så utgick vi ifrån en kaloritabell där våra råvaror vi hade att tillgå stod med. Så det är den som sitter stenhårt i mitt huvud just nu. Alla råvaror vägs råa men tinade för en så korrekt siffra som möjligt.
Jag nämnde ovan att man ska hålla sig till en jämn nivå på K,P&F och jag ligger på K40, P40, F20 vilket fungerar bra för mig och jag håller mig jämn i blodsocker och hunger och jag ligger på en nivå i förbränning som jag är nöjd över.
För att slippa skriva upp allting i block som vi gjorde under campet så använder jag mig av appen myfitnesspal för att hålla koll på kaloriintaget och se hur jag ligger med KPF. Jättesmidig och bra app som man till viss del kan lita på, men håll alltid ett vakande öga och LÄS på förpackningen vad det innehåller per KCAL, Fett, Protein och kolhydrater. Slå även ett öga på hur kolhydrater "varav sockerarter" där får man en väldigt bra koll på vad kolhydraterna innehåller och om det verkligen är värt att äta eller om man lika gärna kan trycka i sig lite rent socker. Ät bra och ren mat, kom ihåg att "abs are maid in the kitchen"! :D
Senare i kväll eller i morgon kommer ett inlägg om tips på vad man kan äta till frukost, lunch, middag och mellis. Håll utkik!
Tänkte även ha en frågestund och svara på era frågor här i bloggen så ställ jättegärna frågor till mig så ska jag försöka besvara de så gott jag kan! :*
