Havrevåfflor med hallonkvarg och kakao

Blev så fruktansvärt sugen på våfflor i fredags när jag vaknade, men då jag till största möjlighet försöker att hålla mig borta från just vitt mjöl och socker så ville jag försöka hitta en lösning utan att använda mig utav just vitt mjöl.
 
Lösningen blev mixade havregryn som bildar ett mjöl och på det viset binder ihop smeten. Jag tror att det blir som allra bäst om man gör smeten ca 20-30 minuter innan gräddning för att låta smeten stå och dra ihop sig en aning, men det fungerar absolut att göra den precis innan gräddning också!
 
 
Receptet räcker till fyra våfflor och då även 2 personer.
  • 3 dl havregryn
  • 12 tsk bakpulver
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 ägg
  • 2,5 dl valfri mjölk
  • Lite smör/kokosolja/olja till gräddning
Mixa havregrynen till ett mjöl, tillsätt bakpulver och vaniljpulver. Vispa ihop äggen med mjölken och rör sedan i de torra ingredienserna och låt stå ett tag.
 
Smörj våffelgärnet innan första gräddningen och därefter vid behov. Lägg upp att svalna något på galler.
 
Servera tillsammans med din favoritkvarg och pudra gärna över lite kakao. Ät och njut!
 
 
Våfflorna är väldigt mättande så det räcker med två stycken. Jag åt mina våfflor med lindahls sockerfria hallonkvarg och kakao. Jag kan även tipsa om att servera dem med naturell kvarg och lätt tinade hallon och blåbär.
Recept | | Kommentera |
Upp