Repost från 1 januari 2015

Inlägget skrevs den 1/1-2015
 
"Nu mina fina bloggläsare ska jag en gång för alla förändra mitt liv. Den här gången kommer det att vara på riktigt, jag kommer att gå hela vägen ut och jag kommer inte att fuska eller unna mig saker. För det hjälper mig ingenting att vara osann mot mig själv. Det gör bara så att jag jobbar ännu mer mot mig själv, och fortsätter att lura mig själv att det är okej att fuska ibland. Att det är okej att ta den här kakan "för det är ju bara att ta nya tag i morgon". 
 
Det fungerar inte så, tyvärr, men det gör faktiskt inte det. Ordspråket som säger "ärlighet varar längst" gäller även i allra högsta grad mot dig själv. Om du inte kan vara ärlig mot dig själv, hur kan du då klara av at vara ärlig mot någon annan?
 
Ställ dig själv frågan: Är jag ärlig mot mig själv? Svara ärligt. Är svaret nej, så ställ nästa fråga: Är jag äligt mot folk i min närhet när det gäller mig själv? Är svaret även där nej, så måste du tänkte till. Tänka på om det är såhär du vill leva ditt liv. 
 
Vill du verkligen leva i en lögn? Vill du lura dig själv tills du faktiskt tror att du är nyttig, äter rätt och lever en sund livsstil. Vill du verkligen det? Jag tror inte att du vill det. För sanningen kommer att gnaga inom dig, det kommer att skapa en ångest inom dig och du kommer hela tiden gå och fundera på vad du ska säga till andra när de frågar om ditt liv, eller vad du ska säga till dig själv när du för 10.000 gången fuskar och tar inte bara en utan kanske tre-fyra kakor till kaffet. 
 
För din egen skull, var ärlig mot dig själv.
 
Det här är någonting som jag verkligen behöver jobba på. Jag har verkligen inte varit ärlig mot mig själv, och det är därför som jag hela tiden fått börja om med nya tag och allt vad det heter. Jag har gjort allt det här som står skrivet ovan. Jag har undanhållit information både för mig själv och för andra i min närhet. Jag har smygätit, jag har köpt godis och andra sötsaker som jag gömt när jag kommit hem och suttit på mitt rum och intagit. Jag har sagt att det bara är att ta nya tag, att det inte är hela världen att ta en eller ett par kakor till fikat. 
 
Jag har inbillat mig att jag är sund, att jag äter lagom mycket mat, att jag äter en sund kost och att jag har tränat rätt och att det då är okej att äta en pizza. "För jag har ju ändå tränat 3 pass den här veckan."
 
Men. Det är alla de här undantagen, alla lögner för mig själv som har fått mig att ramla allt djupare ner i fallgropen. Att belöna sig med en godispåse efter en lång arbetsdag eller en tuff vecka, att hoppa över frukosten och lunchen för att man inte "hinner" och låta blodsockret hamna i botten istället för att faktiskt ta med sig någonting lätt att äta när man är på språng. Att när man är i affären och veta att man har 3 saker som man behöver handla, men ändå kommer ut med 5-6 saker och alla de där extrasakerna fick följa med bara för att det såg så sjukt goda ut och blodsockret var nere i marken. 
 
Att inte ha med sig en frukt och en vattenflaska till arbetet eller skolan, att istället tänka att jag köper mellis på arbetet/skolan och då bli frestad av alla sötsaker. 
 
Mina värsta fallgropar har varit just planering av mat, att inte dricka tillräckligt med vatten och se till att blodsockret legat bra under dagen. Att inte ha klarat av att begränsa mitt intag till 1 kaka till kaffet, utan ha tagit 3-4 kakor. Det hade varit så mycket enklare att helt strunta i kakan, att istället ta ett glas vatten eller en frukt eller kanske en smörgås om man är hungrig.
 
 
 
Det jag måste jobba på att lära mig är att känna skillnad på hunger och sötsug, och lära mig att hantera mitt blodsocker. Lära mig att känna när det är på väg neråt och redan då ta ett glas vatten eller försöka att planera in ett mellanmål.
 
Jag har hoppat på en utmaning som finns på FB just nu som heter 70-dagars utmaningen och innebär att man ska undvika synligt socker under 70-dagar. Jag tänkte dra utmaningen ett steg längre och köra 90-dagar (sista mars).
 
Dumt nog köpte jag en godispåse igår, som jag åt några bitar av idag, men har nu insett att jag inte tyckte att det var gott, och gett bort den till min lillebror. 

Min utmaning börjar nu. 19.30 den 1 januari 2015 och kommer att pågå som kortast till 31 mars 23.59. 
Jag hoppas att ni har läst och tagit till er av mitt inlägg och att ni också vill vara med och deltaga i denna utmaning!
 
 
Varma kramar från mig! <3"
 
 
Allmänt | | Kommentera |
Upp